Ervaringen

Ervaringen van klanten

Lieke Sterk
Mijn vraag waarmee ik aan de slag ben gegaan met Eva was: Wat past bij mij? Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik die inzetten in mijn werk? En hoe kan ik weer gelukkig worden in mijn werk? Eva heeft mij ontzettend goed geholpen door een overzichtelijk en duidelijk stappenplan samen met mij uit te voeren. Tevens maakt ze gebruik van tools die nog meer duidelijkheid verschaffen. Ik vond dit ontzettend leerzaam en prettig. Wij hadden onze afspraken via Teams en dit heb ik als prettig ervaren. Voor mij zou het veel reistijd opleveren als er een live-gesprek moest plaatsvinden. Uiteindelijk heeft het traject mij opgeleverd dat ik mij weer zekerder voel. Dit komt voornamelijk omdat Eva een positieve insteek heeft en ze heeft gekeken naar mijn kwaliteiten. Ook heb ik nu een duidelijke richting waar ik naartoe wil in mijn werk.
Ik ben blij dat ik het traject met jou ben aangegaan!

Peter
Ik kwam bij Eva terecht omdat ik vast zit in mijn huidige werk. Ik wil van baan en werkomgeving veranderen, maar wist niet zo goed in welke richting en welke organisaties bij mij zouden passen. In een aantal prettige gesprekken met Eva en door middel van verschillende leuke opdrachten kreeg ik een steeds helderder beeld van mijn opties. We stelden samen een plan van aanpak op om nieuwe sporen verder te onderzoeken en Eva gaf mij energie en ondersteuning om daar verder concrete stappen in te zetten. Haar gestructureerde aanpak, inlevingsvermogen en enthousiasme vond ik erg prettig. Ik heb weer perspectief in mijn loopbaan gekregen, bedankt daarvoor!
Update: Peter appte me dat hij binnenkort begint aan een nieuwe baan in een nieuwe organisatie en zelfs uit drie opties kon kiezen.

Jolanda
Na een reorganisatie waarbij ik mijn baan verloor ben ik voor hulp bij Eva terecht gekomen. Voor ik het eerste gesprek bij haar heb gehad had ik zelf al een baan gevonden. Toch ben ik doorgegaan met het loopbaantraject want ik was wel nieuwsgierig wat nu echt een beroep is dat bij mij past. Eva liet mij door middel van oefeningen goed nadenken over wat voor mij belangrijk is, privé en in mijn werk. Wat zijn mijn competenties? Waar liggen mijn interesses? Waar krijg ik energie van? Eva helpt met veel enthousiasme en positiviteit. Ze blijft doorvragen tot ze tot de kern komt. Uiteindelijk kwamen we uit op een aantal beroepen waar voor mij mogelijkheden liggen. Gek genoeg heb ik deze beroepen al wel eens in mijn hoofd gehad maar er nooit iets mee gedaan. Door middel van een ontwikkelplan hebben we acties opgesteld die ik moet doen om tot mijn ideale beroep te komen. Het traject bij Eva is voor mij heel nuttig geweest.

 

M.
Ik ben zeer tevreden over Eva. Zij heeft mij door dit proces heen geleid met een persoonlijke en praktische manier van werken waarbij ook de humor op momenten niet ontbrak. Alle gesprekken waren Covid-proof omdat alles heel goed ook online te doen was. Zij is een erg fijne en deskundige coach!

Judith (24)

Ik kwam bij Eva terecht via een aanbeveling en die aanbeveling was geheel terecht! Zelf was ik zoekende in wat er nou eigenlijk past bij mij als persoon, welke kant ik op wilde en hoe ik daar dan vervolgens kon komen. Door middel van verschillende inspirerende opdrachten zijn we gaan onderzoeken wat ik leuk vind om te doen, waar mijn kwaliteiten liggen en wat ik belangrijk vind omtrent een werkomgeving. Ik heb de gesprekken met Eva als erg prettig en inspirerend ervaren. Eva is positief ingesteld, luistert, denkt mee en motiveert. Ik weet nu wat ik leuk vind om te doen en wat er bij mij als persoon past. Van daaruit hebben we een stappenplan opgesteld waarmee ik de komende tijd zelf aan de slag kan. Dit traject heeft me het vertrouwen in de toekomst teruggegeven!

K.
Nadat ik vorig jaar een ontwikkeladviestraject bij Eva Visser had doorlopen, ontstond er bij mij de vraag om mijn zoektocht naar wellicht ander werk in de toekomst, concreter te maken. Ik heb opnieuw contact gezocht met Eva om nu gerichter de stappen uit te zoeken die ik de komende tijd wil gaan zetten. Voortbouwend op uitkomsten van vorig jaar heb ik samen met Eva dit onderzocht middels inspirerende gesprekken, gerichte vragen en mooie opdrachten. Eva geeft ruimte en stelt vragen: ze geeft geen antwoorden en dat is denk waar het om gaat wanneer je op zoek bent naar een volgende stap. Verder gebruikt ze foto’s om ideeën en ervaringen mee te vangen die onderdeel uitmaken van je verkenning.
Ik heb een meer gekaderd plan van wat mijn vervolg stappen de komende tijd zijn, om tot een beslissing te komen in de toekomst (tussen nu en 3 jaar).


Gretha van Velthuizen

Met de hulp van Eva is het gelukt mijn wensen, behoeften en ideeën heel concreet te vertalen naar een ontwikkelplan. Door haar geduld, bescheiden benadering en volhardend doorvragen heb ik toch weer nieuwe inzichten gekregen waar ik in mijn huidige baan ook iets mee kan. Voor mij is de samenwerking met Eva een bevestiging dat een ontwikkeladvies ook zinvol is wanneer je het naar je zin hebt in een bestaande baan. Ik ben blij dat we deze kans hebben aangegrepen om over toekomstige ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid na te denken.


B.
Eva heeft me op een prettige manier geholpen toen ik bij haar kwam voor het ontwikkeladvies 45+. Eva is goed in het behouden van de focus terwijl ze vooral ook het gesprek de ruimte geeft. Haar reflecties en samenvattingen raakten vaak de kern waardoor er bij mij snel inzichten ontstonden waar ik mee verder kon. De werkvormen die ze aanbood pasten bij mij en de vragen die ik had. Beste Eva dank daarvoor.

A.
Ik kwam bij Eva omdat ik wilde onderzoeken of de dingen die ik doe kunnen leiden tot duidelijkheid waar ik naartoe zou kunnen werken. Eva stelde mij vragen en paste de werkvorm aan aan de situatie. De ene keer deden we een rollenspel, de andere keer iets met kaarten of foto’s associëren. Eva heeft veel werkvormen tot haar beschikking en ze kan goede verhelderende vragen stellen waardoor ze snel tot de kern komt. Dit alles gebeurt in een waarderende sfeer. Na de bijeenkomsten is voor mij duidelijk geworden wat mijn diepere waarden zijn en dat hebben we uitgewerkt naar concrete stappen om mee verder te gaan.

Robert van Dijk
Door de gesprekken met Eva zie ik mijn eigen mogelijkheden waar ik mee aan de slag moet. Heeft mij kritisch laten kijken naar mijzelf. Was een goede zet om dit traject in te gaan.

Aleksandra Slenter
Ik ben altijd iemand geweest met een plan maar merkte dat ik het moeilijk vond om een plan C voor mezelf te bedenken. Aangezien mijn eerste carrière keuzes nogal dichtbij elkaar stonden qua thema leek het mij een goed idee om in zee te gaan met Eva’s expertise. Ze geeft goede feedback en inzichten op het gebied van carrière mogelijkheden en hoe ik mijn volgende stappen kan nemen voor een stabiele toekomst. Daarnaast is zij super vriendelijk en fijn om mee te praten! Ik zou haar zeker aanraden als loopbaancoach. Je ziet dat ze van haar werk geniet. Bedankt Eva en nog veel succes!

Famke
Ik was op zoek naar een coach die mij kon sturen in de juiste loopbaanrichting. Eva nam mij mee in de reis naar mijn verleden, heden en toekomst. Onze gesprekken waren open, direct en doortastend. Hierdoor ben ik erachter gekomen wie ik ben, waar ik energie van krijg en welke beroepen daarbij aansluiten. Ik kan nu gericht gaan solliciteren! 

Ik heb Eva ervaren als iemand die eerlijk, positief, doelgericht en gepassioneerd is als coach, maar ook als mens. Ik wens iedereen zo’n loopbaancoach toe!

F.
In mijn huidige loopbaan ben ik bij twee verschillende banen vastgelopen. Na de eerste baan volgde uiteindelijk een carrière-switch, maar ook in de tweede baan blijkt na een behoorlijke periode dat het toch niet helemaal loopt. Het leek me goed om nu met behulp van een loopbaancoach gerichter te zoeken naar mogelijkheden voor mij op de arbeidsmarkt.

Ik kreeg te horen over het Ontwikkeladvies van de overheid en ben zodoende bij Eva Visser terecht gekomen. Zij heeft me gedurende een aantal weken, bestaande uit 4 gesprekken en enkele opdrachten,  geholpen met mijn hulpvraag. Bij de start hebben we samen een plan met einddoel opgesteld. In de gesprekken viel op dat Eva goed voorbereid is en met regelmaat de voortgang bewaakt. Tijdens opdrachten blijft ze af en toe doorvragen om zodoende echt bij de kern te komen. Gedurende het traject heb ik een duidelijker beeld gekregen over mijn eigen capaciteiten/interesses en voorwaarden waar werk voor mij het best aan kan voldoen. Dit heeft me alvast geholpen om in mijn huidige baan de mogelijkheden voor meer bij mij passend werk te vergroten.

Het ontwikkelplan van de overheid is qua duur wat kort. Maar ik heb in ieder geval een eerste beeld gekregen en ben zeer positief over de opbrengst tot nu toe. Zoek je een enthousiaste loopbaancoach en iemand die goed naar je luistert dan ben je bij Eva aan het goede adres!

Ingrid Harleman
Ik zocht een coach om mijn werkende leven onder de loep te nemen en koers te bepalen voor de toekomst. In Eva heb ik een coach gevonden die mij op een heel heldere positieve manier naar mezelf heeft laten kijken. Ze benaderde mij met oprechte interesse en enthousiasme, wat voor mij inspirerend was. Ik ben heel blij dat ik met Eva in zee ben gegaan en ga vol goede moed verder.

J.
Ik heb veel over mezelf geleerd bij de sessies met jou, het vergemakkelijkt het keuzes maken.

J.
Eva Visser heeft een plezierige persoonlijkheid. Ze weet mensen op de juiste wijze te prikkelen en tot nadenken aan te zetten. Ze is professioneel en deskundig en heeft samen met mij, op een enthousiaste en zinvolle manier, het traject Ontwikkeladvies45+ doorlopen.

Jorrit Elfferich
Eva Visser heeft mij erg geholpen met het richting geven van mijn loopbaan switch die ik aan het maken ben! Ze denkt goed mee en zet alles helder punt voor punt uiteen. Super bedankt hiervoor!

Kevin Jansen
Ik ben met Eva een traject aangegaan doordat ik grote twijfels had over de richting die ik op ben gegaan. Ik heb een studie gekozen in het verleden waarover ik twijfel of dat de juiste keuze is geweest. Ook de banen die ik vervolgens uitgeoefend heb na het afronden van mijn studie maakten mij niet enthousiast. Hierdoor heb ik besloten om samen met Eva terug te gaan naar de basis. Wat zijn mijn competenties en vooral wat zijn mijn interesses/waar word ik blij van?
Tijdens de gesprekken heb ik Eva ervaren als een enthousiast en enorm positief persoon die je aan het denken zet en die ook zelf met ideeën komt wanneer je even vastloopt.
Uiteindelijk heeft dit traject geleid tot een mooi overzicht met wensen en eisen van een functie/organisatie die voor mij belangrijk zijn om met plezier naar mijn werk te gaan.
Absoluut een aanrader, zeker voor de vele mensen die net als mij twijfelen of ze op hun plek zitten.
Update: Kevin vond vlot een nieuwe leuke baan en heeft het hier naar zijn zin!

M.
De gesprekken met Eva vond ik erg prettig en verhelderend. Door een positieve aanpak, inspirerende oefeningen en open vragen heb ik mooie inzichten gekregen die me zeker verder helpen in mijn ondernemerschap.

Martien
In mijn zoektocht om mijn ‘toekomstbestendigheid te vergroten’ kwam Eva Visser Advies op mijn pad. Ik kreeg op Eva’s website de indruk dat het traject helemaal naar mijn wens zou kunnen worden ingericht. En vooral dat aspect sprak me vooraf erg aan. Ook omdat ik in de loop der jaren al meerdere sessies, zoals talentgericht werken en jobcrafting, heb meegemaakt. Het ging mij er vooral om voorbereid te zijn op toekomstige veranderingen en niet om een gerichte en geplande carrièreswitch.

In het traject bleek al snel dat ik inderdaad vooraf mijn wensen en doelen kon formuleren (en visualiseren) en dat Eva deze informatie gebruikte om er een prima passend vervolg aan te geven. En al te gemakkelijk kwam ik er niet mee weg, mocht ik dat vooraf nog gedacht hebben. Want ondanks alle flexibiliteit werd ik door de professionaliteit van Eva wel aangespoord om serieus over mijn eigenschappen, situatie en mogelijkheden na te denken en daarbij ook echt concreet te worden. Hoewel ik me gaandeweg wel eens afvroeg of de door mij vooraf bedachte doelen in dit loopbaantraject zouden worden gehaald bleek de puzzel aan het eind perfect in elkaar te vallen. Ik wilde een soort overzicht van ‘reisopties met aankomst- en vertrektijden’ en dat is precies het resultaat geworden.

Ik kijk terug op een serie prettige en persoonlijke gesprekken waarbij ik geen herhaling van zetten hoefde te doen maar wel op een goede manier werd uitgedaagd. Eva beschikt over een scala aan (gespreks)technieken die ze vaardig weet in te zetten, ook als een deel van die gesprekken digitaal moest plaatsvinden vanwege de corona-omstandigheden. Eva: hartelijk dank voor je betrokkenheid!

M.
Eva laat jezelf spiegelen

Zoekende naar een nieuw project of vraagstuk bij mijn werkgever kwamen de gesprekken met Eva op het goede moment. Ze opent de deur even rustig als ze de gesprekken voert. Met de inzet van kaarten met tekst en foto’s inspireert ze je om antwoord te geven op vragen die je helpen naar wat voor jou belangrijk is. Ze laat je vertellen, verdiept zich in wie jij bent en sluit de methode hierbij aan. Zo gaf ik aan vrij introvert te zijn en de keer erop heeft ze hier meer over gelezen zodat ze nog beter kan aansluiten bij wat voor jou prettig is. Ik houd bijvoorbeeld erg van buiten zijn en het tweede gesprek stelde ze een wandeling voor in de bossen in mijn omgeving. Toen ik me het derde gesprek verbaasde over haar verhaal over mij – gaf ze aan ‘maar dit is wat jij me allemaal over jezelf hebt vertelt’. Het was bijzonder zo’n heldere spiegel voorgehouden te krijgen. Ik vind het een kwaliteit hoe goed ze in zo’n korte tijd tot de kern weet te komen. Het is een bevestiging van wat je al weet maar geeft tegelijk inzicht in waar je je in de toekomst op wilt richten. Eva bedankt!

Nienke Huisman
Vandaag een eerste consult van Eva gehad. Ze stelt je snel op je gemak en is heel positief. Ze benadert je ook heel positief en zet in op je talenten. Door Eva heb ik nieuwe inzichten mogen krijgen over het vervolg van mijn loopbaan. Welke talenten ik heb en wat wel en niet bij me past. Ze stelt goede vragen en laat jou aan het woord en zet je aan het denken. Eva zet je in je kracht en geeft je energie. Ik heb het als heel prettig ervaren en zal het iedereen aanraden. Ik ga nu, dankzij Eva, vol goede moed mijn zoektocht vervolgen.

Simone Groot Lipman
Ik was op zoek naar meer diepgang, door bijvoorbeeld een aanvullende opleiding te gaan volgen. Samen met Eva zorgvuldig gekeken naar mijn eigen normen en waarden, interesses en d.m.v. oefeningen en huiswerk werd het dankzij Eva steeds duidelijker voor mij. Eva heeft het traject heel goed en zorgvuldig begeleid waardoor ik nu weet wat ik wil, waarom ik dat wil en welke stappen ik daarvoor kan zetten.

W.
Ik vond het hele prettige gesprekken, Eva. Je bent serieus, zorgvuldig, respectvol en verrassend creatief. De gesprekken met jou waren een feestje!

V.
Ik weet nu beter waarin ik verschil van anderen en wat mij mij maakt in mijn werkzaamheden. Onder andere doordat ik heel helder heb wat mijn missie is en hoe ik te werk wil gaan.

L.
Ik kan nu beter omgaan met concurrentie (andere kandidaten) en mijzelf goed neerzetten tijdens een sollicitatiegesprek.