LoopbaancoachingLoopbaanvragen

Misschien herken je je in een van de volgende situaties: Ik heb een leuke baan, maar weet dat ik dit niet tot mijn pensioen volhoud, wat kan ik hieraan doen? Ik vind wat ik doe wel leuk, maar heb het gevoel dat ik iets mis: is dit het nu? Ja, ik heb een idee wat ik wil, maar hoe kom ik daar? Ik weet niet wat ik wil of kan, help! Ik zoek een nieuwe baan, wat nu? Ik word gedwongen wat anders te zoeken, hoe pak ik dat aan?

Ook als je een leuke baan hebt waarin je je talenten kunt inzetten (wat tof!), is het belangrijk om na te denken over jouw duurzame inzetbaarheid. Veranderingen zijn aan de orde van de dag. Welke ontwikkelingen zie je in jouw vakgebied? Wat betekent dit voor jou als professional? Om te zorgen dat je duurzaam inzetbaar blijft helpt het om even stil te staan. Hoe zien jouw inspiratiebronnen, werkgerelateerde en persoonlijke hulpbronnen eruit? Hoe zorg je dat de metertjes op jouw ‘dashboard’ het blijven doen?

Hogeschool Windesheim


Loopbaantraject

Een loopbaantraject kent meerdere fasen, te zien in de afbeelding. Ik help je in al deze fasen of in een of meerdere ervan, dat hangt af van jouw vraag. Voorwaarde voor een effectief loopbaantraject is de welbekende ‘klik’, van daaruit groeit vertrouwen. In het (vrijblijvende en gratis) kennismakingsgesprek van een uur kijken we wat jouw vraag is, wat je belangrijk vindt in de gesprekken en hoe ik jou daarbij kan helpen. Als het klikt spreken we af hoe we jouw doel gaan bereiken. Een loopbaantraject bestaat meestal uit drie tot vijf gesprekken van 1,5 uur. Hoeveel er precies nodig zijn hangt onder meer af van jouw vraag, beschikbare tijd en energie. In het laatste gesprek ronden we af met een evaluatie.Werkvormen

In de gesprekken help ik je zoveel mogelijk, maar jij moet en wilt het doen en dat kun je ook! De Creatiespiraal van Marinus Knoope geeft een duidelijke route voor het bereiken van jouw gewenste toekomst. Deze gebruik ik dan ook volop. Net als inzichten uit kernkwadranten, de talententoolbox van Luk Dewulf, jobcraften, etc. Werkvormen zijn divers: gesprekken, beeldend, bewegend, spellen, testen. Uiteraard bespreken we wat bij jou past en wat je misschien nodig hebt om uit je comfortzone te komen.

Ik geloof dat je alles al in je hebt om te worden wie je bent en help je dit te ontsluiten en in te zetten voor jouw toekomst. Samen zoeken we waar jouw hart sneller van gaat kloppen, verkennen we jouw grenzen en ga je het ook doen! Je kunt veel meer dan je denkt.


De Creatiespiraal van Marinus KnoopeNOLOC

Het begeleiden van iemand bij zijn of haar loopbaan is een vak. Ik neem dit serieus, lever kwaliteit en zorg dat ik bij blijf in ontwikkelingen en mijzelf ook ontwikkel (vb. in TMA, voice-dialogue, provocatief coachen) als loopbaancoach. Het aansluiten bij het NOLOC (Beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches) past hierbij, ik ben aspirant-lid en conformeer mij aan de gedragscode en de klachtenregeling van het NOLOC.