Profiel


 


Eva Visser

Zoals vast al wel duidelijk is, heet ik Eva en was ik verheugd toen ik ‘Eva Visser Advies’ bedacht. Zo vaak komt het niet voor toch, dat je voornaam tevens de afkorting is van je bedrijf? Ik vind het tof. Goed, ik ben 31, opgegroeid en woon in Deventer met mijn man Maarten. Na een aantal jaar als HR-professional te hebben gewerkt, richt ik me nu als zelfstandig ondernemer op de onderwerpen die ik van het HR-vak het allerleukste en -belangrijkste vind:
Duurzame inzetbaarheid. Na het lezen van de oratie van Tinka van Vuuren, was ik om: dit past bij mij. Vooruitdenken en nú handelen in het licht daarvan. Het afrondende onderzoek van mijn master Managementwetenschappen heb ik dan ook gedaan naar HR en Vitaliteit.
Loopbaancoaching. Mens en werk heeft mij altijd geboeid, ik vind het prachtig dat ieder mens uniek is met zijn of haar pakketje van drijfveren, talenten, voorkeuren. Wanneer ik met een coachee in gesprek ben over zijn of haar loopbaan, voel ik me net zo gelukkig als dat ik in de bergen ben. En dat zegt wat, want in de bergen ben ik het liefst!
Trainingen geven en gesprekken leiden: mensen hebben elkaar nodig, we zijn gewoon kuddedieren! Je kent vast wel ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder!’, hier geloof ik in. Bij groepen is het vaak handig als iemand zorgt dat iedereen zijn bijdrage kan leveren, de rode draad bewaakt en zorgt voor een frisse en vrolijke noot. Dat ben ik!

Naast het werk

In mijn vrije tijd lees ik graag (voedings- en berg)boeken en houd ik van koken, doe ik aan sport (hardlopen, yoga, wandelen, klimmen) en eet ik graag een taartje met familie en vrienden. De droom van Maarten en mij is om in een Tiny House te wonen. Tot die tijd volg ik graag het motto van Marie Kondo ‘omring je met waar je blij van wordt en doe de rest weg’ en vergroen ik ons huis (vb. oriculi i.p.v. wattenstaafje, shampoo bar i.p.v. fles, koelkast eerst helemaal leeg maken vóór nieuwe boodschappen, etc.) en verleg ik daarbij steeds mijn grenzen. Het ‘kaizenspreekt mij aan: in kleine stapjes naar duurzame verandering. Dit pas ik volop toe in mijn dagelijks leven. Ook ‘Practice what you preach’ heb ik hoog in het vaandel!


Curriculum Vitae

Verkort CV, zie Linkedin voor mijn complete CV.

Werkervaring
– Projectleider Duurzame Inzetbaarheid bij Delta Werkt

– Afstudeeronderzoek master Managementwetenschappen ‘Vitaal op het werk
– HRM-adviseur bij gemeente Apeldoorn, eenheid Organisatie en Apeldoorn Academie
– HRM-adviseur bij gemeente Zwolle, eenheden Brandweer en Publiekszaken
– Trainee bij Vereniging Nederlandse Gemeenten, koersnotitie P&O bij gemeente Bunschoten-Spakenburg

Opleidingen
– Wensenlijstje: Provocatief coachen, TalentManagementAnalyse (TMA), master Loopbaanmanagement, NLP, Voice Dialogue, Opleiding tot Coach
– Leergang Loopbaan- en Talentcoaching, Hogeschool Windesheim Zwolle
– Premaster en master Managementwetenschappen, richting Strategisch Human Resource Management, Open Universiteit Nederland
– Verkorte studie Personeel & Arbeid, Hogeschool Windesheim Zwolle
– Communicatie- en informatiewetenschappen, Radboud Universiteit Nijmegen
– VWO profiel Cultuur & Maatschappij met Economie, Etty Hillesum Lyceum Deventer

Overig
– Lid WerkveldAdviesCommissie opleiding HRM, Hogeschool Windesheim
– Organisatie IJsselloop 2018 (vrijwilligerscoördinator), IJsselloop 2019 (vrijwilligerscoördinator op de dag zelf)